Kan je graffiti verwijderen met droogijsstralen?

Droogijsstralen voor graffitiverwijdering

Is jouw woning of gebouw geteisterd door graffiti? Werken traditionele manieren om graffiti te verwijderen niet zo goed? Dan is het droogijsstralen een aangewezen optie voor het verwijderen van graffiti. Een gevel reinigen met droogijs biedt een snelle en effectieve oplossing die geen schade aan het onderliggende oppervlak achterlaat. In dit artikel gaan we dieper in op de ins en outs van droogijsstralen voor het verwijderen van graffiti.

Wenst u meer informatie of een vrijblijvende offerte? Contacteer mij gerust.

Waarom is droogijsstralen ideaal voor graffitiverwijdering?

Graffiti is een probleem dat veel steden en dorpen over de hele wereld teistert. Hoewel het door sommigen als kunst kan worden beschouwd, wordt het vaak gezien als vandalisme en een plaag voor openbaar en privébezit. Traditionele methoden voor het verwijderen van graffiti, zoals zandstralen en chemische oplosmiddelen, kunnen het oppervlak onder de graffiti beschadigen en zijn niet altijd even effectief. Dit is waar droogijsstralen om de hoek komt kijken. Want je kan ook verf verwijderen met droogijs.

Droogijsstralen, ook wel bekend als CO2-stralen, is een geavanceerde technologie die droogijspellets gebruikt om ongewenste substanties van oppervlakken te verwijderen. De droogijspellets worden met hoge snelheden op het te reinigen oppervlak voortgestuwd, waardoor kleine explosies ontstaan die het ongewenste materiaal losmaken en verwijderen. De droogijspellets verdampen vervolgens in de atmosfeer en laten geen resten of schade aan het onderliggende oppervlak achter.

Hier zie je een voorbeeld van droogijsreiniging op een treinwagon:

Hier test ik het zelf uit op voor het schoonmaken van een Wagner verfmachine:

Voordelen van droogijsstralen voor het verwijderen van graffiti

Droogijsstralen heeft verschillende voordelen ten opzichte van traditionele methoden voor het verwijderen van graffiti. Enkele van deze voordelen zijn:

 • Geen schade aan het oppervlak onder de graffiti
 • Geen residu achtergelaten
 • Geen chemicaliën gebruikt
 • Milieuvriendelijk
 • Snel en effectief

De reiniging kan bovendien op zeer uiteenlopende oppervlakken worden gebruikt zoals steen, beton, metaal of kunststof. Zelfs droogijsstralen op hout is mogelijk.

Graffiti laten verwijderen met droogijs? Neem gerust contact op!

Bij het gebruik van droogijsstralen voor het verwijderen van graffiti is het belangrijk om over de juiste apparatuur en training te beschikken. De droogijsstraalapparatuur moet correct zijn gekalibreerd om ervoor te zorgen dat de juiste hoeveelheid druk wordt gebruikt. Het is ook belangrijk om de juiste veiligheidsuitrusting te hebben, zoals een veiligheidsbril en handschoenen, aangezien de droogijspellets gevaarlijk kunnen zijn als ze in contact komen met huid of ogen. PVD Straaltechnieken houdt hier steeds rekening mee en we gaan professioneel te werk.

  Vaak gestelde vragen over graffitiverwijdering met droogijs

  Is droogijsstralen milieuvriendelijk?

  Ja, droogijsstralen is veilig voor het milieu. Het produceert geen chemicaliën of schadelijke stoffen en laat geen residu achter.

  Zal droogijsstralen het oppervlak onder de graffiti beschadigen?

  Nee, droogijsstralen is niet schurend en beschadigt het oppervlak onder de graffiti niet.

  Hoe lang duurt droogijsstralen voor het verwijderen van graffiti?

  De hoeveelheid tijd die nodig is om graffiti te verwijderen met droogijsstralen is afhankelijk van de grootte van het gebied en de hoeveelheid aanwezige graffiti. Het is echter meestal sneller dan traditionele methoden voor het verwijderen van graffiti.