Droogijsstralen voor elektronica

auto droogijsstralen na

Elektronica onderhouden en reinigen is een van de meest delicate zaken binnen industriële reiniging. Vaak is dat een dure en tijdrovende affaire omdat er vaak wordt beslist om meteen de machines stil te leggen en te demonteren. Maar dat is niet altijd nodig. Droogijsstralen kan immers ook een uitkomst bieden voor het reinigen van elektronica en mechanica.

Wenst u meer informatie of een vrijblijvende offerte? Contacteer mij gerust.

Waarom is droogijsstralen ideaal voor elektronica?

Droogijsstralen is bijzonder geschikt voor het reinigen van elektronische apparatuur omdat het een niet-schurende methode is. Het kan helpen om alle soorten vuil en verontreinigingen te verwijderen zonder het oppervlak te beschadigen. In tegenstelling tot andere reinigingsmethoden, laat droogijs geen residu achter, waardoor het ideaal is voor het reinigen van delicate elektronische componenten.Een ander voordeel van droogijsstralen voor elektronica is dat het een droge methode is. Dit betekent dat het geen vocht achterlaat voor schade kan zorgen. Het is ook niet nodig om de apparatuur te demonteren om deze te reinigen, wat tijd en geld bespaart.

Hoe werkt het?

Droogijsreiniging is een methode op basis van droogijspellets die tegen het te reinigen oppervlak inslaan. Er zijn eigenlijk 3 effecten die tegelijk spelen. Er is sprake van het effectieve inslageffect op het oppervlak, een thermoshock die het reinigingsproces versterkt en het uitzetten van de droogijskorrels van vaste toestand naar gas die ervoor zorgt dat ongewenst vuil makkelijk loskomt.

Welke soorten industriële elektronica kunnen worden gereinigd met droogijsstralen?

Droogijsstralen kan worden gebruikt voor het reinigen van alle soorten elektronica zoals printplaten, sturingen, medische apparatuur en alles daartussenin. Het is vooral handig voor het reinigen van apparatuur die moeilijk te bereiken is met traditionele reinigingsmethoden.

Denk ook aan preventief onderhoud van industriële apparatuur

Als het gaat om industriële elektronica, wilt u natuurlijk dat die optimaal functioneert. Met een preventief onderhoud door droogijsstralen kan je relatief efficiënt een onderhoud geven aan de apparatuur. Zo voorkom je dat er defecten optreden en dat de productie stil komt te liggen bijgevolg. Verder is het in sommige situaties ook niet nodig om voor een onderhoud te gaan demonteren dankzij een droogijsbehandeling. Dat is dan een extra voordeel voor het bedrijf.

Industriële reiniging met droogijs voor uw bedrijf? Neem gerust contact op!