Verf verwijderen met droogijs

chalet luchtgommen

Kan je ook verf verwijderen met droogijs? Die vraag krijg ik regelmatig van klanten. En het antwoord is eenvoudig: ja! Daarmee is droogijsstralen dus uitermate geschikt voor bijvoorbeeld gevels of houten oppervlakken, maar net zo goed voor oldtimers of andere voertuigen en machines.

Wenst u meer informatie of een vrijblijvende offerte? Contacteer mij gerust.

Verf verwijderen van gevels en hout

Om te beginnen is droogijs dus geschikt om verf of graffiti te kunnen verwijderen van gevels. Dat hoeven trouwens niet per se stenen of betonnen gevels te zijn. We kunnen zelfs droogijsstralen op hout. Hier zie je mij bijvoorbeeld in actie bij een houten chalet:

chalet luchtgommen

Hoe werkt het?

Droogijsstralen is een reinigingsmethode die werkt met droogijspellets die worden gestraald op het oppervlak. Door de combinatie van een inslageffect, een thermoshock en het omzetten van het opwarmende droogijs van vaste toestand naar gas is de methode zeer snel, milieuvriendelijk en doeltreffend en is er geen kans op schade op het te reinigen oppervlak. Het is dus voor een zeer brede waaier van materialen inzetbaar. Bovendien is droogijs ook volledig natuurlijk van aard: het is bevroren CO², wat een louter fysisch proces is. Er komen dus geen chemische middelen aan te pas.

Verf verwijderen van voertuigen of machines

Ook op voertuigen of machines moet wel eens verf worden verwijderd. Ook dat is snel en efficiënt mogelijk via een behandeling met droogijs. In een van onze video’s zie je mij zelfs letterlijk een Wagner verfmachine reinigen. We kunnen dus meer dan een klein laagje weg krijgen.

Het voordeel van droogijsstralen is dat de reinigingstechniek volledig droog (de naam zegt het zelf) is. Het is dus in veel gevallen niet nodig om machines of voertuigen te gaan ontmantelen en / of na de reiniging een droogtijd te voorzien. Dat levert dus een aanzienlijke tijdswinst op die zeker in industriële context interessant is. Afhankelijk van wat er precies moet gebeuren kunnen machines soms zelfs gewoon blijven produceren tijdens het reinigen.

Wat zijn de troeven van droogijsreiniging?

De efficiëntie is de belangrijkste reden om voor droogijsreiniging te kiezen binnen de drukkerijsector. Een industriële reiniging met droogijs heeft een aantal cruciale troeven voor bedrijven:

  • Toepasbaar op een brede waaier aan oppervlakken van gevels, ook hout
  • Geen of weinig demontage nodig van voertuigen machines
  • Vaak kan de machine gewoon in productie blijven tijdens de werken, of ligt deze slechts kort stil
  • Geen nood om elektriciteit uit te leggen: droogijs is een niet-geleidend materiaal
  • Geen schadelijke stoffen en geen residu dat achterblijft

Reiniging met droogijs nodig in uw bedrijf? Neem gerust contact op!