Droogijsstralen voor reinigen van opslagtanks

matrijzen droogijsstralen na

Opslagtanks spelen een cruciale rol in verschillende industrieën, variërend van voedselverwerking tot chemische productie. Deze tanks moeten regelmatig worden gereinigd om de efficiëntie te handhaven en om te voldoen aan de strikte veiligheids- en hygiënenormen. Een innovatieve methode die steeds meer aandacht krijgt in de industriële reiniging is droogijsstralen. Deze methode biedt verschillende voordelen ten opzichte van traditionele reinigingsmethoden en maakt gebruik van unieke principes om een grondige en efficiënte reiniging te garanderen

Wenst u meer informatie of een vrijblijvende offerte? Contacteer mij gerust.

Voordelen van droogijsstralen van opslagtanks of silo’s

Een van de belangrijkste voordelen van droogijsstralen ten opzichte van andere reinigingsmethoden is het niet-giftige en milieuvriendelijke karakter ervan. Bij droogijsstralen wordt gebruik gemaakt van kleine deeltjes vast kooldioxide, ook wel bekend als droogijs, die bij contact met het oppervlak direct overgaan van een vaste naar een gasvormige toestand. Hierdoor blijft er geen restafval achter, wat resulteert in een reinigingsproces zonder chemicaliën of water.

Dit maakt droogijsstralen bij uitstek geschikt voor toepassingen waarbij het milieu en de veiligheid van werknemers prioriteit hebben, zoals bij het reinigen van opslagtanks of siloreiniging.

Toepasbaar op veel ondergronden

Een ander voordeel van droogijsstralen is de veelzijdigheid ervan. Deze methode kan worden toegepast op verschillende oppervlakken en materialen, waaronder metaal, beton en kunststof. Bovendien kan droogijsstralen worden gebruikt om een breed scala aan verontreinigingen te verwijderen, zoals vet, olie, roest, verf en zelfs bacteriën en schimmels. Dit maakt het een all-in-one oplossing voor het reinigen van opslagtanks in verschillende industrieën.

Hoe droogijsstralen werkt

Het principe achter droogijsstralen is gebaseerd op sublimatie, wat het directe overgangsproces van een vaste naar een gasvormige fase inhoudt.

Bij droogijsstralen wordt droogijs in pelletvorm met behulp van perslucht met hoge snelheid op het te reinigen oppervlak gespoten. Wanneer het droogijs de oppervlakte raakt, sublimeert het onmiddellijk, waardoor het uitzet en kleine micro-explosies veroorzaakt. Deze micro-explosies creëren een krachtige kinetische energie die de verontreinigingen losmaakt van het oppervlak. Naast het mechanische effect van de micro-explosies zorgt de extreme kou van het droogijs (-78,5°C) ervoor dat de verontreinigingen bevriezen en broos worden, waardoor ze gemakkelijk kunnen worden verwijderd.

Bovendien laat droogijsstralen geen restafval achter, aangezien het droogijs volledig verdampt na sublimatie, waardoor er geen secundaire reiniging nodig is om achtergebleven media te verwijderen. Het proces van droogijsstralen is niet alleen effectief, maar ook snel en efficiënt.

Doordat het droogijs direct overgaat van vast naar gas, is er geen droogtijd nodig, wat de totale reinigingstijd verkort. Bovendien kan droogijsstralen worden uitgevoerd zonder de tanks te demonteren, wat downtime minimaliseert en de operationele efficiëntie maximaliseert.

Door gebruik te maken van het sublimatieprincipe en kinetische energie, garandeert droogijsstralen een grondige en snelle reiniging zonder residu achter te laten. Als het gaat om het onderhouden van opslagtanks, is droogijsstralen de ultieme keuze voor een veilige, effectieve en milieuvriendelijke reiniging.

Reiniging met droogijs nodig? Neem gerust contact op!